Om Selma Hande Gade

Selma Hande Gade er født 9 januar 1973 i Istanbul Tyrkiet, hvor hun voksede op. Hun fattede tidligt kærlighed til klaveret og valgte dette instrument som sin livsbane.

I 1998 Graduerede hun som koncertpianist fra ” Mimar Sinan Univertsity – The Istanbul State Conservatory “. Hun har desuden taget diplomeksamen (Grade 8) fra “The Associated Board of The Royal Schools of Music London” i musikteori og klaver.

Hun har siden 1999 boet i Danmark og har bl.a studeret Musikvidenskab på Københavns Universitet (2003-2006).

Både i Tyrkiet og i Danmark har hun gennem mange år haft fornøjelsen af at undervise dygtige børn og voksne privatelever i klaverspil.

Siden 2005 har hun som hovederhverv undervist i klaver på musikskoler. Først på Svendborg Musikskole fra 2005 til 2012 og siden 2012 på Gentofte Musikskole. Hun er anerkendt som en dygtig og populær underviser både hos elever og forældre.

Ud over arbejdet som underviser har hun gennem alle årene også aktivt virket som koncertpianist både solo, som en del af ensemblet TangoCatz Quartet (siden 2010) og i samarbejde med den tysk-bosatte argentiske komponist og pianist Juan Maria Solare. Koncertdestinationerne har været mangfoldige og omfatter blandt andet Istanbul, Ankara, Cypern, London, Bremen, København (incl. Den Kongelige Opera), Fyn, Jylland, Bornholm og Færøerne.

Selma er dansk gift, hat tre børn og er bosiddende i Espergærde nær Helsingør.

Selma Hande Gade